QUÈ HI TROBARÀS?

Activitats de narració oral:

* Sessions de contes per a Nadons, Infants, Adolescents, Adults, Persones de la Tercera Edat.

* Tallers de formació: "La narració oral, eina didàctica a les classes de llengua", "narració oral i conflictes a l'adolescència"

* Regala un conte personalitzat

Jugant amb les paraules:

* Contes per narrar tantes vides com universos n'hi haguessin.

* Poemes

* Articles d'opinió

* Entrevistes imaginàries.

* Imatges, vivències, pensaments per compartir.

* Actes per poder escampar la boira quan l'ànima se sent en compressió.

* Lectures per obrir camins.

* Temps de silencis fets paraules.

dimarts, 29 de desembre del 2009

CONCERT DE CLAUDI ARIMANY A MARATA

QUE NO FLAUTI DE RES

Hi ha moltes maneres de celebrar els aniversaris. Claudi Arimany fa 14 anys que cada 29 de desembre el celebra oferint un concert a l'església del seu poble, Marata, i convida a tothom qui vulgui assistir-hi a escoltar i gaudir de la seva música.
"Que no flauti de res". Així titulaven el concert de la "orden de los caballeros del traverso" i altres flautistes convidats que ens han ofert aquest vespre a l'església de Marata dotze flautistes amb en Claudi Arimany com a mestre central.
Una meravella no només perquè el repertori sempre està triat amb carinyo i s'expressa amb entrega, sinó perquè l'espai fa possible la fantasia màxima d'un concert: que l'artista toqui per a tu i aquesta nit, a menys de dos pams d'en Claudi Arimany semblava que aquell Mozart sonés només per a mi. Poder seguir els moviments dels dits, àgils en els allegro, sentir cada glop d'aire abans de ser so... convertien aquells instruments en flautes d'aigua que lliscaven més enllà de les fronteres dels sentiments.
Hi ha nits que un les recorda especialment perquè darrere d'aquest acte de generositat i d'un voler compartir d'un artista hi ha un mossèn que ho fa possible, perquè després de tantes emocions connectades amb els Mozarts, els Vivaldi, els Dopplers, els Strauss o la mateixa Santa Nit, els músics encara segueixen tocant, ara ja a la vora d'un foc casolà, després de buidar els plats d'una taula entranyablement ben parada; perquè alhora que s'omplen i es buiden copes les converses porten altres sons i es bufen les espelmes de 54 desitjos i algú se'n va a l'Índia a dir tants adéus com portes ha de tancar; perquè tant és que el canvi d'any apunti les orelles cap a nosaltres: el temps s'ha quedat a fora d'aquell saló i allà dins és la música la que marca el ritme i és aleshores que t'adones que el regal de per molts anys te l'han fet a tu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada