QUÈ HI TROBARÀS?

Activitats de narració oral:

* Sessions de contes per a Nadons, Infants, Adolescents, Adults, Persones de la Tercera Edat.

* Tallers de formació: "La narració oral, eina didàctica a les classes de llengua", "narració oral i conflictes a l'adolescència"

* Regala un conte personalitzat

Jugant amb les paraules:

* Contes per narrar tantes vides com universos n'hi haguessin.

* Poemes

* Articles d'opinió

* Entrevistes imaginàries.

* Imatges, vivències, pensaments per compartir.

* Actes per poder escampar la boira quan l'ànima se sent en compressió.

* Lectures per obrir camins.

* Temps de silencis fets paraules.

dijous, 8 d’agost del 2013

EL FINAL DEL DIA XXVII


Aquest final del dia porta deserts d'ombres que desfilen en les nits de vigília i de cada pas que fan cauen serps que es nuen per les goles seques de tant cridar, per les mans que ja no s'obren, pels pulmons asfixiats per la pressió que provoca la veritat quan apareix inesperadament. 
Aquest final del dia s'esmuny entre les llàgrimes invisibles dels cors fosilitzats per les absències, pels mutismes, pels jocs mordaços... i treu un mocador que deixa anar perquè amb el vol toqui un cel clar, llunyà dels laberints mortífers que naveguen sempre per les aigües fràgils de les ànimes ingènues i hi instal·li un aixopluc permanent. Allà on els matins s'alien amb la música, el sol, els blaus del mar i cusen ferides perquè hi torni a transitar l'amor. Allà mateix també, però, on, inevitablement, la foscúria arrossega tenebres que trenquen els miratges que ha forjat el dia i tot torna a desaparèixer tret de la petja del dolor, del buit, del solc que es clava a la pell com un tatuatge maleït.
Aquests finals del dia avancen com la lava i devoren tota espurna de vida que troben al seu pas sense demanar permís, sense averiguar si el tic-tac del batec intern pot suportar una nova onada de desesperança. Tant és. També cremen els boscos i alguna espurna petita queda per perllongar la vida... Una espurna, un inici, un gemec suau que es quedi per construir un traç diferent. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada