QUÈ HI TROBARÀS?

Activitats de narració oral:

* Sessions de contes per a Nadons, Infants, Adolescents, Adults, Persones de la Tercera Edat.

* Tallers de formació: "La narració oral, eina didàctica a les classes de llengua", "narració oral i conflictes a l'adolescència"

* Regala un conte personalitzat

Jugant amb les paraules:

* Contes per narrar tantes vides com universos n'hi haguessin.

* Poemes

* Articles d'opinió

* Entrevistes imaginàries.

* Imatges, vivències, pensaments per compartir.

* Actes per poder escampar la boira quan l'ànima se sent en compressió.

* Lectures per obrir camins.

* Temps de silencis fets paraules.

dimarts, 7 de juliol del 2015

I FESTIVAL DE LA PARAULA, CARDEMOTS, A NÚVOL

Cardedeu pren la paraula amb el festival Cardemots

 
/ 6.07.2015
Els dies 10, 11 i 12 de juliol arriba a Cardedeu el I Festival de la Paraula, Cardemots, un festival que vol donar espai a la paraula en totes les seves representacions artístiques: la narrada, amb sessions de contes per a grans i petits; la poètica, amb recitals de poesia; la dramatitzada, amb la posada en escena de textos teatrals, i la cantada, amb recitals de cantautors.
Un cotxe al Cardemots
Un cotxe al Cardemots
Cardedeu és un dels pobles del Vallès Oriental que compta tradicionalment amb un gran teixit associatiu i, en conseqüència, despunta per ser-ne un dels que té més propostes culturals de la comarca, de manera que no sobta que un grup d’apassionats per l’art de la paraula i de la música ens hàgim il·luminat  i hàgim volgut parir una criatura com Cardemots. Antecedents no ens falten: per citar-ne alguns dels més recents que avalen el nostre treball i compromís amb les activitats culturals de Cardedeu, podem anomenar ser els impulsors d’una programació estable de contes per a adults, de la creació del Festival “Poesia a Manta” (PAM), de formar part de la cartellera teatral del poble des de fa més de deu anys o de pertànyer a diverses formacions musicals i col·laborar amb entitats com Cardanses.
Seguint, doncs, el mateix recorregut pels escenaris per on ens mouen els nostres interessos culturals, hem apostat per una programació que, en aquesta primera edició, estarà repartida en tres dies. Hem volgut cobrir diferents franges d’edats i d’opcions al voltant de la paraula, de manera que divendres 10 a partir de les 20h, després de fer la inauguració estel·lar, arrencarem amb la representació del monòleg d’El Mentider de Jean Cocteau, a càrrec de l’actor Xavier Ripoll i el recital del cantautor Roger Canals; dissabte 11, oferirem una sessió de contes per a nens a les 18.30h  i una per a adults, a les 20.30h, a càrrec de l’Elisabet Ulibarri acompanyada al piano pel músic Òscar Igual; abans, però, hi haurà tres alumnes del Taller Ginebró que faran de “teloners” explicant contes dins de l’espai “Inèdit”, que vol deixar lloc a les veus d’artistes novells. I diumenge a les 11.30h hi haurà el vermut poètic a càrrec de la poetessa Núria Busquet i de l’artista convidat, Alekos. A les 19h, tindrem contes per a públic familiar a càrrec del narrador oral, Rubén Martínez i, per acabar, volíem tancar el Festival amb una mostra festiva i molt participativa com són les danses tradicionals. En aquesta ocasió serà el grup 4tet de Cardedeu qui ens amenitzarà amb la seva música i  posarà el punt final.
Esperem que l’acollida del Festival sigui bona. Sabem que comptem amb un públic participatiu, encoratjador i amb molt bon criteri. També sabem que no és casualitat que tinguem la sort de viure en un poble en què es facin tantes activitats i tan puntals. Ningú no dubte que al darrere d’aquest pòsit, hi ha un gran treball d’anys i anys, de persones molt significatives del poble com els escenògrafs Castells i Planas que, juntament amb altres homes i dones de la seva generació van marcar un camí que va destacar per propostes audaces i que va anar “educant” el bon gust i la implicació de la resta de cardedeuencs. Un camí que les generacions posteriors han seguit i segueixen regant amb propostes enriquidores i que fan encara més gran aquest teixit associatiu. Esperem que aquest Cardemots contribueixi a regar aquest camí i que creixi i floreixi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada