QUÈ HI TROBARÀS?

Activitats de narració oral:

* Sessions de contes per a grans i petits.

* Com fer per regalar contes

Jugant amb les paraules:

* Contes per narrar tantes vides com universos n'hi haguessin.

* Entrevistes imaginàries.

* Imatges, vivències, pensaments per compartir.

* Actes per poder escampar la boira quan l'ànima se sent en compressió.

* Lectures per obrir camins.

* Temps de silencis fets paraules.

dilluns, 30 de gener de 2017

CARTES ROBADES AL CECUCA


Espectacle de Narració Oral: CARTES ROBADES

Les cartes expliquen històries des de la distància de qui les escriu i les rep. Imagineu-vos que algú n’escriu una per a algú altr@ i que, per alguna raó, no arriba al seu destí... On van a parar les cartes que no arriben? I què passa amb les històries que queden silenciades per sempre, amb tots els secrets guardats? T’ha passat mai no rebre una carta que esperaves? En aquesta sessió, en què paraula i música s’ajunten per contar, cantar i desvetllar el silenci de les cartes, potser pots trobar la carta que voldries haver rebut i descobrir si alguna era per a tu.

COMPONENTS:
Narradora: Alicia Molina
Piano: Òscar Igual

AUTORS DELS TEXTOS:
Silvia Dioverti, Frida Khalo, José Hierro, Franz Kafka, Jorge Luís Borges… i Alicia Molina

AUTORS DE LA MÚSICA:
G. Garvarec, Arvo Pärt, Silvio Rodríguez, John Leenon and Paul McCartney, Javier Colina, Caetano Veloso, F. García Jiménez, Otilio Galíndez… i Òscar Igual

ALICIA MOLINA

Alterna la passió d’explicar històries a grans i a petits, que inicia el 1997, amb la de docent (1980) amb alumnes de batxillerat. Membre d’ANIN des de 2004, s’ha format amb narradors professionals com Rubén Martínez, José Campanari, Numancia Rojas, Ignasi Potrony, Martha Escudero, Pep Bruno... Tots dos camins professionals es donen la mà, s’alimenten mútuament i donen sentit al seu dia a dia i a la seva vida. D’aquesta experiència aprofita les estratègies de la narració oral amb els alumnes de llengua i literatura catalanes per facilitar-los eines de comunicació i per encomanar-los el gust pels contes; també imparteix tallers de narració oral com a eina pedagògica a les classes de llengua en diferents centres, programa sessions de contes per a adults, col·labora amb l’organització del Festival Munt de Mots, de Barcelona; organitza el Festival de la Paraula, Cardemots, de Cardedeu; dinamitza el club de lectura “Lectures Prêt à porter”, de la Biblioteca de Cardedeu, i escriu en diferents llocs i al blog http://aliciacontes.blogspot.com.es/

ÒSCAR IGUAL

Músic polivalent, multi instrumentista, arranjador i compositor. Va estudiar al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona.
A format part de diverses formacions del nostre país, cobles, bandes de carrer, orquestra clàssica, grup d’havaneres, animació infantil, grups de folk, conta contes, acompanyant poetes...
Ha enregistrat nombrosos Cd’s, i es Coautor de dos llibres de temàtica musical, a mes d’haver col·laborat en diversos espectacles i escrit la banda sonora d’un curt-metratge.
Organitza el Festival de la Paraula, Cardemots, de Cardedeu.
Discografia:
• Tradicionàrius 9è cicle (1996) Tram.
• Ballets a la Carta (1999) El Grupet.
• Història i llegendes de l’Andorra Medieval (2000) Tram (El grupet).
• Sol de Contes (2001) Contes a piano.
• Danses Catalanes 1 – Mon & Cia (2001).
• I dansarem folls (2002) Fortabarreja.
• Els Francolins.
• Banda de flabiols (2000).
• Tradicionàrius 14è cicle (2001) Tram.
• Tradicionàrius 15è cicle (2002) Tram.
• Tradicionàrius 16è cicle (2003) Discmedi. • Flabiol pels Descosits (2002) Discmedi.
• Aristòtil entre escombraries – Federació Catalana de l’Esplai (2002) .

• AdndA La Clau (2004).
• Per sucar-hi pa ! Eix de Serveis (2006).
• Un Cafè entre el cel i el mar (2009) Audiovisuals de Sarrià (Mestre
d’Aixa).
• Balleu...? (2009) Picap (Radiokuartet).
Bibliografia:
Coautor de dos llibres de temàtica musical:
• Recull de Sardanes I, del contrapàs a la sardana actual (1998). • Rebost de Tonades, volum I (1999).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada