QUÈ HI TROBARÀS?

Activitats de narració oral:

* Sessions de contes per a Nadons, Infants, Adolescents, Adults, Persones de la Tercera Edat.

* Tallers de formació: "La narració oral, eina didàctica a les classes de llengua", "narració oral i conflictes a l'adolescència"

* Regala un conte personalitzat

Jugant amb les paraules:

* Contes per narrar tantes vides com universos n'hi haguessin.

* Poemes

* Articles d'opinió

* Entrevistes imaginàries.

* Imatges, vivències, pensaments per compartir.

* Actes per poder escampar la boira quan l'ànima se sent en compressió.

* Lectures per obrir camins.

* Temps de silencis fets paraules.

CURRÍCULUM

Alicia Molina


Neix a Badalona el 22 de maig de 1961 i des de 1980 es dedica a l’ensenyament de la llengua catalana. Com a castellanoparlant que és, aprofita les seves experiències autodidactes per incloure una nova manera d’ensenyar la llengua, per innovar els recursos d’aprenentatge per tal de  donar eines als seus alumnes de manera que explorin i aprenguin des de mètodes vivencials, integradors... tot allò que té a veure amb l’expressió oral i escrita i la lectura.

En aquest sentit, aprofita l’estructura dels contes per explicar aspectes de llengua des dels relats. Per altra banda, entén la literatura  com una manifestació artística que s’ha de fer entrar per la porta dels sentits. Tant unes pràctiques com altres les relaciona i intenta que els alumnes les connectin amb la seva realitat i les seves experiències amb la intenció que acabin expressant allò que porten a dins.

Les primeres experiències en el camp de l’ensenyament van dirigides als nens i adults i des de 1998, es dedica als adolescents: durant catorze anys a l’Ensenyament Secundari Obligatori i des del curs 2011-2012 fa classes de llengua catalana i literatura a Batxillerat.

 A banda d'aquesta activitat docent que inicia el 1980 i que continua fent en l'actualitat i que ha ampliat a tallers de formació a mestres i professionals en general, sobre la seva experiència docent amb adolescents i com aplicar tècniques de narració oral a les classes de llengua, a partir de 1986 les vivències personals la porten a descobrir el món dels contes. Comença sent una activitat esporàdica i ha acabat sent una passió que integra l’acte d’escriure i el regal d’explicar. A banda de combinar docència i narració oral per a petits, joves, adults i persones grans, des de l’octubre de 2017 forma part del projecte “Lletra a lletra fem municipi” de la Diputació de Barcelona i va per diferents escoles per impulsar les competències lingüístiques.

Com si l’art de la paraula el dugués impregnat a la sang, juga a explicar històries de ficció o de veritats i les deixa anar a les orelles dels qui escolten per seduir, emocionar, entretenir... i  trasllada la seva veu i les històries a altres àmbits: primer ho fa als boscos del Montnegre en què explica contes als nens de la Granja Escola del Montnegre, i des de 1997, els explica a les escoles, a les hores del conte de les biblioteques, als bars, a les places, a les festes majors, als festivals, a les maratons de contes, a les festes d’aniversaris... i ho fa perquè la fa feliç i perquè està convençuda que el relat i el relatar la nostra vida formen part de l'essència de les persones.
Aquesta és la seva formació i la seva experiència:


ESTUDIS

·       Postgrau de la UdG “Llenguatge sensorial i poètica del joc”, amb el Teatro de los Sentidos, curs 2017-2018

·       Filologia Catalana a la UB (1983-1988)

·       BUP i COU a l’IES Isaac Albéniz i Eugeni d’Ors de Badalona (1976-79/1981-82)


CERTIFICATS

• Certificat de Coaching Educatiu per TISOC març 2018

* Certificat de Coaching Personal per TISOC març 2018

* Certificat del curs on line “Mindfulness para la vida cotidiana” con Félix Torrán. Setembre 2016

* Certificat del nivell “K” de la Junta Permanent de Català l’any 1997

• Certificat del nivell “E” de la Junta Permanent de Català l’any 1984

• Certificat del nivell “D” de la Junta Permanent de Català l’any 1983


ACTIVITAT PROFESSIONAL

En el camp de la narració oral

FESTIVALS:

* Convidada al 17a edició del Festival “Contando Cuentos” organitzat per la Biblioteca Casa de las Conchas de Salamanca per contar per a grans i per a petits. Juny 2018.

* Convidada al Festival d’Hernani per contar per a grans i per a petits Maig 2016.

* Organitza el Festival de la Paraula, Cardemots, de Cardedeu, des del juliol de 2015.

* Participa a la Marató de Guadalajara el juny de 2015 i de 2016.

* Membre de l’equip d’organització del Festival de Narració Oral de Barcelona, Munt de Mots des de 2014 fins al 2016.

* Col·labora en el Festival de Narració Oral Munt de Mots des de la III edició (octubre 2012).

PROGRAMACIÓ de NARRACIÓ ORAL:

* Dirigeix la programació de contes per a adults al bar Pla de la Calma de Cardedeu, des de l’octubre de 2013.

* Ha dirigit, juntament amb Inés Macpherson, la programació de contes per a adults al bar Astrolabi de Gràcia des del maig de 2013 fins al 2017.

* Ha dirigit la programació, juntament amb la Inés Macpherson i en Joan Boher, de la programació de contes per a adults al Centre Cultural La Valentina des de l'octubre de 2013 fins a l'abril de 2014, en què tanca el local.

* Ha dirigit la programació de contes per a adults al bar Pastís de Barcelona, des del desembre de 2012 fins al maig de 2013.

RACONTADES

* Membre actiu del grup “Racontades”, format per Paco Asensio i Rubén Martínez des de l’agost de 2012. Espectacle itinerant que combina la descoberta de racons (espais de pobles, barris, cases...) amb contes i tast de begudes.

PASSEJADES NARRADES PER BARCELONA

Passejades amb històries. Rutes per la Barcelona antiga amb narracions de contes i curiositats de diferents racons. A partir de l’estiu 2011.


CONTADES DESTACADES

* Sessió de contes per a adults dins el cicle “Lletra Estesa” organitzat per la Biblioteca can Pedrals de Granollers, el juny de 2018.

* Convidada al 17a edició del Festival “Contando Cuentos” organitzat per la Biblioteca Casa de las Conchas de Salamanca per contar per a grans i per a petits. Juny 2018.

* Convidada al Festival d’Hernani per contar per a grans i per a petits Maig 2016.

* El Teatre Auditori de Cardedeu (TAC) inclou dins la seva programació l'espectacle de narració oral "Cartes robades" en el qual l'acompanya al piano Òscar Igual, amb l'escenografia de Pep Castells, il·luminació Toni Magriñà, l'11 de febrer de 2017. 

* Ha contat dins la programació de "Les Nits del Coro" a Sarrià de Ter, primavera 2017.

* Convidada per contar a la inauguració i a la Cloenda del VII Festival de Narració Oral, Munt de Mots, 2016.

* S'estrena a contar al Harlem Jazz Club, el 17 de desembre de 2016 amb l'espectacle de narració oral "Cartes robades", acompanyada al piano per l'Òscar Igual.

* Col·labora amb l’Editorial La Galera amb el conte Els Fanculers i participa amb la narració de la història a la Setmana del Llibre en Català, el setembre de 2015.

* Participa a la Marató de Guadalajara, el juny de 2015 i 2016.

* Forma part del grup de narradors de la Xarxa de Biblioteques de Barcelona des de la primavera de 2013.

* Col·labora en el IV Festival de Narració Oral Munt de Mots 2013 tant com a voluntària com participant en la sessió de Racontades al Centre Cívic de Can Verdaguer.

* Ha organitzat i participat com a narradora la programació de contes per a nens al bar Pla de la Calma de Cardedeu des del gener  fins al juny de 2013, amb una sessió quinzenal de contes i berenar.

* Participa en les activitats organitzades per l'ANIN durant les festes de la Laia 2013 explicant contes a la Biblioteca del Guinardó. Febrer 2013

* Participa com a narradora  explicant històries de Barcelona als alumnes de segon de Batxillerat de Cultura Audiovisual i Literatura Catalana, del Taller Ginebró, el desembre de 2012.

* Dins de l’any Calders, participa com a narradora d’un dels seus contes als tallers sobre com és el procés d’adaptació d’un conte literari fins a la narració oral als alumnes de 4t d’ESO a l’IES Sagrat Cor de Barcelona, a l’octubre de 2012.

* Participa com a col·laboradora voluntària en els actes d’acompanyament de narradors dins el III Festival de Narració Oral de Barcelona, Munt de Mots, l’octubre de 2012.

* Dins de l’any Calders, participa com a artista convidada a l’homenatge que es fa a l’autor a l’acte del Cuentod@s, al Pati Llimona, dins el III Festival de Narració Oral de Barcelona, Munt de Mots, l’octubre de 2012.

* Dins de l’any Calders participa com a narradora a la sessió per a adults “Contes de la veritat veritable de Pere Calders”, a la Torre Montserrat de Cardedeu, amb la presència de les filles i la néta de l’autor, el setembre de 2012, dins els actes de Calders10.

* Dins de l’any Calders ha organitzat la sessió de contes “Contes de mentides per a nens de veritat” amb els seus alumnes de segon de Batxillerat, de Literatura Catalana del Taller Ginebró. Activitat que van fer als alumnes de primer i de segon de primària de les escoles de Cardedeu, el setembre de 2012, dins els actes de Calders10.

* Participa com a narradora a la Marató de Contes per a adults  i a les tapetes de contes curts, de l’Hospitalet del Llobregat, el setembre de 2012.


* Coordina i participa com a narradora en la programació de contes per a adults al bar “Ingredients.Cafè El Melindro” de Cardedeu i al Restaurant Niubó de Granollers, durant la primavera i estiu de 2012.

* Organitza l’activitat “Històries per un Cardedeu imaginari” pels carrers de Cardedeu, el dia de Sant Jordi, amb els alumnes de segon de Batxillerat, de Literatura Catalana. Abril 2012.

* Pregó a la Festa Major del Polvorí de Cardedeu amb la narració d’un conte, l’agost de 2011.

* Sessió de contes en tallers de creixement personal, als Maristes de Llinars del Vallès, maig 2011.

• Participació en la Cercavila de contes pels carrers de Barcelona dins les festes de la Laia 2011 organitzat per l'ANIN.

* Participació en el I Festival de Narració Oral de Barcelona, Munt de Mots, al Bar Macondo i a la Marató de contes al Pati Llimona (octubre 2010).

• Participació en la 28a Setmana del Llibre en Català, al parc de la Ciutadella, explicant el conte La petita teixidora d’històries de l’Editorial Proteus (setembre 2010).

• Col•laboradora habitual de les sessions de contes per a nens a la Biblioteca de Cardedeu des de l’inici del projecte de narració oral “Vet aquí un conte”, des del 1996.

• Col•laboració dins la campanya “Birmània per la Pau” amb les sessions de contes a la FNAC d’Illa Diagonal, amb el conte La princesa Laca, el juliol de 2009 i a la llibreria La Central del Raval, el juny de 2009.

• Col•laboradora de l’editorial Proteus explicant contes de la mateixa editorial per llibreries de Barcelona i Comarques, a Perpinyà... des de 2009 fins al 2012.

• Col•laboració dins el programa de contes per a adults de la Troca de Roca Umbert a Granollers, amb la sessió Universos concèntrics, l’abril de 2009.

• Col•laboració amb l’ANIN (associació de narradores i narradors) explicant contes a la presó de Can Brians de dones (juliol 2008) i Can Brians d’homes (Nadal 2008-09).

• Narracions de contes per a adults a diferents biblioteques, places, bars, festivals, maratons de contes... des de 2004.

• Narracions de contes per a nens a diferents biblioteques, escoles, casals, places, festivals, maratons de contes, festes majors, aniversaris... des de 1987.

• Participació als “Contes Blaus” de la Festa Major de Granollers des de 2006.

• Participació de la Marató de Contes de Granollers des de 2006.

• Participació a la Mercè de Conte organitzada per l’ANIN, el 2004, 2005.

• Participació de la Marató de Contes al Pati Llimona de Barcelona (setembre 2004, 2005, 2006).

• Participació a Món Llibre (juny 2005).

• Organitzadora de la temporada de contes per nens i per a adults (“Dissabtes de Contes”) al bar-llibreria Pla de la Calma de Cardedeu, des del desembre de 2005 fins al juny de 2006.

* Membre d'ANIN (associació de narradores i narradors) des de 2004.

CLUB DE LECTURA

* Dirigeix des del setembre de 2015 el club “Lectures Prêt à Porter a la Biblioteca de Cardedeu fins al 2017.

ESCRIURE

*  Ha col·laborat a la revista de Literatura Oral "Tantágora" des del gener 2014.

* Ha col·laborat al diari digital "Núvol" des de l'abril de 2013.

* Obre un blog el juliol de 2009 i el manté actiu amb contes i altres entrades.
http://aliciacontes.blogspot.com.es/

• Col•laboradora amb el diari “Avui” fent la crítica literària al suplement de Cultura durant les temporades de 1997-98 i 1998-99.

 * Col•laboradora amb “El 9 Nou” del Vallès Oriental des de l’abril de 1996 fins al 1998.

• Membre fundador i actiu de la revista “Els Tres Pins”, de Cardedeu, des del desembre de 1992 fins al 1998.

* Realitza la biografia de l'empresari cardedeuenc Josep Rosàs (1998).

* Realitza la biografia dels germans ciclistes de Llinars del Vallès (1998).

• Col•labora i publica juntament amb altres autors el llibre de relats Imagina’t Cardedeu (1997).

• Col•laboradora amb Catalunya Ràdio com a guionista, les temporades de 1991-92 i 1992-93, en els programes PÀNIC i INÈDIT.

• Col•laboradora amb Ràdio Sant Adrià, durant la temporada 1982-83.

ARTS ESCÈNIQUES

* Actualment, col·labora amb la Companyia El Teatro de los Sentidos amb l’obra “El Hilo de Ariadna”, des de març 2018
* Estrena de l'obra "En-filats" amb el grup 10 de deu teatre, de Cardedeu, el juny de 2017. És una obra que aborda el tema dels refugiats i en cada una de les representacions que s'ha fet, el recapte va destinat a l'organització Stop Mare Mortum.

* Participa en el Centenari de l'Agrupació Coral Cardedeuenca com a narradora de la història de la Coral en les representacions dels dies 13 i 14 de juny de 2014 i, amb altres membres, en la creació del guió de la història.

• Realització del pregó de la Festa Major del Polvorí de Cardedeu, l’agost de 2011.

• Membre fundador i actiu del grup de teatre “10 de Deu Teatre” de Cardedeu, fundat el 2002 i dirigits actualment per l’actriu Mireia Chalamanch.


• Realització del pregó de la Festa Major de Cardedeu, amb el grup 10 de Deu Teatre, l’agost de 2010.

• Com a membre del grup de teatre “10 de Deu Teatre” ha treballat com a actriu en les següents obres:

. Bolero (2003)

Transport de dones (2005)

Mareig (2007)

Farro (2008)

Miratges (2009)

El temps i els Conway (2011) 

. Balles (2012) (adaptació de la pel·lícula Le Bal)

. Dissex 
(2013) per celebrar els 10 anys del grup.

En-filats (2017)

• Col•laboradora del grup “Bicentenari de Poe” i participant de diferents actes durant la tardor de 2009 a Cardedeu i de l’Acció portada a terme a la Festa Major de Cardedeu, l’agost de 2009.

• Participació a diferents tallers de formació impartits per diferents persones com l’actor Juan Echanove o Mireia Chalamanch.

DOCÈNCIA

Imparteix classes de llengua i literatura catalana des de 1980:
  
·      Des del curs 2011-12 imparteix classes a Batxillerat de llengua i literatura catalanes, al Taller Ginebró de l’escola Ginebró, a Cardedeu.

.     Des de l’octubre de 2017, forma part del projecte de la Diputació de Barcelona, “Lletra a lletra fem municipi” en què es porta a diferents centres educatius per tal d’impulsar les competències lingüístiques al voltant d’un tema.

.      Des del febrer de 2016 col·labora amb el Centre 3Sentits, a Cardedeu, amb una formació de xerrada-taller sobre els conflictes i els contes.

·      Des del curs 2014-2015 imparteix tallers de formació a professionals que treballen amb joves sobre la narració oral com a experiència educativa a les classes de llengua en què es fa un treball pràctica i teòric al voltant de la lectura expressiva i dinamització lectora, l’expressió oral i tècniques de comunicació. 

·      Des de 1998 mestra d’ESO a l’escola Ginebró, de Llinars del Vallès, amb nois i noies des dels 12 als 16 anys.

·      Mestra i tècnica de normalització lingüística als cursos per a adults del Consorci per a la Normalització Lingüística a Sant Adrià de Besòs des de 1980 fins a 1989 i a Cardedeu des de 1989 fins a 1999.

Cursos específics, tallers impartits, conferències...

Març 2018: xerrada-taller sobre “Emocions i conflictes a través dels contes” al centre “3Sentits” de Cardedeu davant un públic divers de mestres, psicòlegs...

Octubre 2017: conferència sobre “La narració oral i els conflictes a l’adolescència” dins el VIII Festival de Narració Oral, Munt de Mots, a la Biblioteca Vila de Gràcia.

.     Febrer 2017: xerrada-taller sobre “Emocions i conflictes a través dels contes” al centre “3Sentits” de Cardedeu davant un públic divers de mestres, psicòlegs...

·     Febrer 2016: xerrada-taller sobre “Emocions i conflictes a través dels contes” al centre “3Sentits” de Cardedeu davant un públic divers de mestres, psicòlegs...

·     Abril 2015: Xerrada i recital de contes als mestres de les escoles del Vallès Oriental al voltant del valor dels contes.

·     Febrer - març 2015: Curs “Sent la paraula: narració oral i dinamització lectora a l’adolescència, una experiència educativa” a la seu central de l’Escola Pia de Barcelona adreçats als professors de diferents centres de l’Escola Pia.

·     Octubre 2014; Conferència “La narració oral a l’adolescència, una experiència educativa” dins el V Festival de Narració Oral Munt de Mots, a la Biblioteca Vila de Gràcia.

·     Primavera 2014: taller de lectura i expressió oral "Sent la Paraula" al grup d'escriptura creativa "Pasta de Full” de Cardedeu.


Projectes a l’escola:

• Al llarg dels diferents cursos d’ESO a l’escola Ginebró i actualment al Taller Ginebró ha realitzat diferents cursos, tallers i ha impulsat projectes entre els alumnes d’ESO i Batxillerat:
a) La llibreta: escriure sobre un mateix com a eina d’autoconeixement, però també per explorar un llenguatge que ens ajudi a comunicar-nos millor.
b) Karmasutra Literari: una experiència d’intercanvi entre alumnes i Mestres de primària i secundària en què cada migdia, a l’hora del pati, un mestre llegeix o explica un conte o un text literari als alumnes d’ESO.
c) Viu la biblioteca: activitats per promoure la lectura, des de racons literaris, la setmana del conte, jocs lingüístics... entre els alumnes d'ESO i els alumnes d'ESO organitzant activitats amb els alumnes de primària.
             d) Els altres herois: exposició de fotografies i escrits de familiars dels alumnes que admiren per alguna raó.
e) La fàbrica de les paraules: una visita imaginària per entrar jugant al món de les categories gramaticals, els sintagmes i l’ordre de les frases.
f) Taller de relaxació: introducció al ioga, al tai-txi, al txi-kung, a la visualització, l’atenció plena i la respiració per tal d’aprendre a relaxar-se, a centrar l’atenció i a saber viure el moment.
g) La setmana del protagonista: cada alumn@ té una setmana per portar tot allò que forma part de la seva vida i compartir-ho amb els companys. En acabat es fa un exercici d’interacció i de devolució pràctica sobre què sabem de cadascú.
h) La sortida a la Torre del Moro: com a símbol que corona el paisatge des de les finestres de l’escola, iniciar el curs anant tots caminant fins a la Torre del Moro és un ritual d’iniciació de bons auguris.
i) La sortida a Barcelona de nit: pares, alumnes i mestres aprenen a viure la nit amb la total dimensió que aquesta es presenta. És un bateig a aquest futurs consumidors de nit per tal que pares i fills puguin tenir referents semblants.
j) Acampada a Abiego: un nou model de fer colònies. Una manera de descobrir que donant als altres et pots sentir molt bé amb tu mateix. Unes colònies integrades amb la gent del poble, en què aprenen a fer-se el menjar, a fer tallers per a la gent del poble... unes colònies a mida humana.
l) Taller de textos orals i escrits: de tots els textos treballats amb els alumnes de quart d’ESO, es posa especial èmfasi als contes i s’acaba fent una contada als avis de cada alumn@. Són els convidats especials de manera que es tanca un cicle no només d’etapa (últim any a l’escola), sinó vital (abans eren els avis els que els explicaven contes als néts).
·              Projecte de viure el CONTE: a 1r d'ESO el treball és d'escolta, tenint el mestre com a model de narració i a partir de la lectura d'Enric Larreula, Contes per un món millor i dels comentaris per entendre l'estructura del conte, el tractament amb els personatges, els conflictes... A 2n d'ESO es fa un taller per treballar el conte amb la finalitat que per grups se n'inventin un i l'expliquin als alumnes d'infantil i primària de l'escola. El taller consisteix a familiaritzar-se amb la lectura de contes infantils (des de models pensats per a EI3 fins a 6è de primària), estudiar els trets més caracterísitcs, inventar-se una història i adaptar-la per ser explicada a partir d'alguna tècnica (ombres xineses, dibuixos, titelles...). A 3r d'ESO es treballa el conte per a adults a partir de l'activitat "El dilluns de contes" en què cada dilluns, a la classe de català, un alumne surt i explica un conte que li ha agradat. Es valora tant la part verbal com la no verbal de la narració. A 4t d'ESO, dins el crèdit d'anàlisi i producció de textos orals i escrits es treballa el conte i la seva adaptació oral per tal de fer una sessió de contes davant dels avis de tots els alumnes del grup.
m) Tirant lo Blanc al Facebook: els alumnes de primer de Batxillerat adopten un personatge de la novel·la i creen el seu perfil i parlen en prosa valenciana i xategen reptant el seu pitjor enemic o declarant l’amor a la seva estimada. Des del curs 2011-12.
n) Històries narrades pels carrers d’un Cardedeu imaginari: els alumnes de segon de Batxillerat fan de narradors orals explicant històries que s’han inventat sobre un Cardedeu imaginat. Curs 2011-12.
O) Contes de Pere Calders als alumnes de primària de les escoles de Cardedeu. Curs 2012-13.
p) Taller de narració amb els alumnes del Curs d'Accés al Grau Superior (CAS) des del curs 2012-13, amb contada als avis del Centre de Dia de Cardedeu per part dels alumnes i Taller de Teatre.
r) Taller d'expressió oral "Sent la Paraula" als alumnes de primer de batxillerat. Curs 2013-14.
Altres:
• Curs de signes de puntuació, a la Biblioteca de Cardedeu “I tu on poses la coma?”. Curs 2004-05.

• Taller d’expressió escrita per a adults al Casal de Cultura del Prat del Llobregat. Curs 2003-04.

• Curs de Tècniques d’expressió escrita als professors de l’IES Carles Vallbona de Granollers, organitzat pel SEDEC. Curs 1995-96.

• Curs de Mòdul II als professors de l’IES Carles Vallbona de Granollers, organitzat pel SEDEC. Curs 1994-95.

• Diversos cursos de conversa per a alumnes adults no-catalanoparlants. Des de 1980 a 1989.

• Un curs específic per a la policia local de Cardedeu. (1991-92)

• Un curs de Llengua i Cultura, a Cardedeu, coordinat per Josep M. Crosas. (1990-91)

• Un curs per al Tercera Edat, a la Llar de Jubilats de Via Trajana (Sant Adrià de Besòs). (1988-89).

• Cursos per a nens no-catalanoparlants des de 1980 fins a 1983.


COL•LABORACIONS I PROJECTES REALITZATS

• Realització dels continguts del programa de Llengua i Literatura Catalanes de l’ESO per a l’editorial EDEBÉ (estiu 1993).

• Col•laboració al II Simposi sobre l’ensenyament a no-catalanoparlants (Vic-1991) amb la presentació de la comunicació Guia pràctica per a un curs de conversa.

• Realització l’any 1988 del guió, les imatges i la banda sonora d’un vídeo de 40 minuts sobre el tema El ritual en el primer encontre per a l’assignatura de Semiòtica que imparteix Sebastià Serrano a la UB.

Projectes de guions

• Participació del projecte d’una sèrie de televisió amb un equip de guionista, coordinats per Miquel Sanz, guionista, (estiu i tardor de 1994).

• Finalització del projecte d’una sèrie de televisió, coordinats per Miquel Sanz (curs 1991-92).

• Participació d’un taller a l’Institut Català de Cinema (ICC), el curs de 1990-91, per crear una comèdia de situació, que es presenta l’estiu de 1991 al II premi de sèries de televisió organitzat per Televisió de Catalunya.

• Participació, durant els cursos 1989-90 i 1990-91, als tallers de guions que organitza l’ICC per formar nous guionistes.

FORMACIÓ A TRAVÉS DE CURSOS, TALLERS I JORNADES

. Eines Sistèmiques al centre 3Sentits, impartit per la Sílvia Palou. Juliol 2018 

. Postgrau “Llenguatge Sensorial i Poètica del Joc” de la UdG amb el Teatro de los Sentidos (Curs 2017-2018)

. Maig 2017: Curs d’Herramientas Avanzadas de Coaching, organitzat per    
  TISOC.

. Octubre 2016: Curs de Coaching Personal organitzat per TISOC.

. Juliol 2016: Curs de perfeccionament de diferents habilitats artístiques impartit per Helena Cabo (veu), Willo Arunategui (teatre i improvisació), Irma Borges (l’objecte dins l’escena).

·     Taller de perfeccionament sobre tècniques de narració oral impartit per Rubén Martínez Santana. Abril 2016

·       Desembre 2015: Curs de Coaching Educatiu impartit per Maria García.

·       Setembre 2015: Curs “Educar Empoderando: el punto de partida: el ser humano desempoderado”, impartit per Carlos González.

·       Juliol 2015: ús de l’Smartphone a l’aula com a eina didàctica. Impartit al Taller Ginebró.

·       Març 2015: Taller de Narració Oral, “El Repertori”, impartit per Pep Bruno.

·       Març 2015: Taller de Narració Oral impartit per Magdalena Labarga.

·       Desembre 2014: Taller de Narració Oral impartit per José Campanari.

·       Taller d'Humanitats a ESADE dirigit per Laura Borràs, el gener de 2014.

·       Curs de veu a Porta4 amb l'Helena, gener 2014.

·       Curs de Narració Oral "Pas a Pas" impartit per l'Ignasi Potrony i la Martha Escudero. A partir del setembre de 2013.

·       Curs sobre la veu amb Víctor Turull, el juliol de 2013.

·       Curs sobre l'estat del Clown amb la Diane Gladish al CRA'P de Mollet, març 2013.

·       Curs de narració oral nivell III amb Rubén Martínez. Febrer-març 2013.
·       Curs d’Introducció a la Pedagogia Sistèmica, a càrrec de la Sílvia Palou, octubre i novembre de 2012.

·       Curs de narració oral nivell II amb Rubén Martínez. Febrer-març 2012.

·       Taller-conferència sobre Pedagogia Sistèmica organitzat per l’escola Ginebró i impartits per Carles Perellada i Mercè Travesset, el juliol de 2011.

·       Assistència a les II Jornades de Pedagogia Sistèmica a UAB, el juliol de 2010.

• Curs de narració oral amb la Numancia Rojas a la Casa de los Cuentos. Setembre-octubre de 2008.

* Educació Emocional impartit per Biel Bisquerra, juliol 2007.

• Taller amb la Mercè Company a la Biblioteca de Cardedeu: escriure un conte il·lustrat (curs 2002-03) i fer una novel·la juvenil (curs 2003-04).

• Cursos i tallers de formació permanent tant a l’escola Ginebró com a Barcelona. Cursos des del 1999 fins al 2005.

• Diferents tallers d’escriptura amb la Zulema Moret a Barcelona (tallers de contes per a nens, de novel·la fantàstica, de poesia). Cursos 1998, 1999.

• Curs de correcció a càrrec de Dolors Batet, al Centre de Normalització Lingüística de Granollers. Des del 21 de març al 14 de juny de 1997.

• Taller d’escriptura creativa a càrrec d’Isabel Cerdà i Assumpta Margenat. De gener a març de 1997.

• Taller d’escriptura creativa a càrrec de Zulema Moret i Nanín Luque. D’octubre a desembre de 1996.

• Curs de Didàctica de la pronúncia a càrrec de Montserrat Pujol. Casa Elizalde, juliol de 1996.

• Curs de 40 hores de Correcció per a assessors lingüístics, amb Neus Nogué i Enric Duran. Casal de Sarrià, juliol de 1994.

• Curs de Didàctica de la sintaxi, amb Jaume Macià. Barcelona. Juliol de 1991.

• Anàlisi de les obres de diversos escriptors des de l’Edat Mitjana a l’actualitat, dirigit per Jordi Llovet, a l’Institut d’Humanitats (UPF). Novembre de 1991.

• Curs de Tècniques per al debat a càrrec d’Enric Batiste. Col•legi de Llicenciats. Novembre de 1990.

• Curs intensiu Aprendre a escriure guions per a cinema i televisió, a l’ICC, a càrrec de Miquel Sanz. Juliol de 1989.

• Curs sobre vídeo (des de l’adaptació del guió, filmació i editatge) al Centre d’Iniciatives per a Joves (CIEJ).octubre de 1988.

• Curs de guionització i producció al CIEJ. Novembre de 1988.

• Tècniques d’avaluació amb Georgina Castellà. A l’aula de català, a Sant Adrià de Besòs. Cursos 1987-88 i 1988-89.

• Curs a càrrec de Lluís Pagespetit La premsa, eina didàctica a l’escola, a Barcelona. Setembre de 1988.

• Curs per perfeccionar aspectes fonètics, morfològics, sintàctics i lèxics a càrrec de Teresa Cabré. Barcelona, juliol de 1985.

• Cursos a càrrec de Lisa Gilbert, Tècniques per a l’ensenyament de segones llengües, al Centre Cultural de Verdum, organitzat pel Col•legi de Llicenciats. Cursos 1982-83, 1983-84 i 1984-85.

• Curs de llengua catalana a càrrec de Josep Urdeix, a l’ICESB. Barcelona, 1980-81.

• Curs de Literatura Catalana i Art a l’ICESB. Barcelona, 1980-81.

• Assistència a cursos, congressos i seminaris de literatura i lingüística, organitzats a la Facultat de Filologia de la UB, des del 1983 fins al 1988.